fredag 16 oktober 2009

16 oktober, 12:41

Det känns konstigt att samtidigt som ni i Sverige har mörker, kyla och delvis snö (?), så sitter jag här i shorts och käkar färska jordgubbar. Jättekonstigt. Och jättegott, förstås.

Theo sover, och han var sååå trött. Så trött att han inte ens grät när jag gick ut från rummet. Han hade antagligen redan somnat. Han går på day care tre dagar i veckan (tisdag, onsdag och torsdag), och där sover han inte mer än en timme på dagen. Han behöver ungefär tre, så han lär sova i ett par timmar till.

Men vi har haft en spännande dag! Den började på sjukhuset, där de tog blodprover på honom för att testa hans allergier. Det var inte alls kul, men ett russinpaket senare var allt frid och fröjd. Han ÄR så söt när han sitter i baksätet och pratar, pratar och pratar, men ingen förstår vad han säger. Men det häftigaste idag var ändå när vi var nere i den föredetta lekparken för att titta på grävskoporna, vilket är hans största intresse just nu. Allt han pratar om. "Diggah". Så kommer en av byggjobbarna fram och frågar om han vill sitta i en! Klart han ville! Åh, han var så nöjd :)

Jag har lite svårt att hitta frukostrutiner. Det är liksom inte yoghurt och ost/skinkmacka längre. Det är snarare mjölk och musli och rostat bröd med banan på. (Jag konsumerar för övrigt sjukt mycket frukt..) För de har bara konstiga saker på mackan här. Antingen marmelad, som jag har provat men som verkligen inte funkar, honung (ja..), eller något som heter Vegemite. Det är svart, luktar som soja, har samma konsistens som smör och smakar vedervärdigt. Barnen älskar det. Jag har i alla fall fått familjen att köpa bröd med fibrer :) Får se till att försöka hitta vettiga pålägg också.

3 kommentarer:

Bror sa...

Börja baka!

Gör en surdegsstart, and Your away!!!

Jag kan komma med tips om du vill. Familjen lär bli impad...

Unknown sa...

Färska jordgubbar! Klart man blir avis. Njuuuut, Cissi! Det är jag förresten helt säker på att du gör. Din far och jag tittade nyss på Kulturnyheterna där de visade ett inslag om Kents nya video "Töntarna". Regissören valde att jobba med en estetklass för utveckliingsstörda. Kul att se, och den verkar bli jättebra.

Det är verkligen kallt och ruggigt här hemma, nu är det långkalsong på. Brr!

Åh vad kul att höra hur du har det. Skriv gärna mer om hur dina dagar ser ut; när går du upp, vad gör barnen och du, hur ofta lagar du mat mm mm.

Cissi sa...

Ja, Stefan, kom gärna med något enkelt recept så jag kan baka bröd! :D De har iofs en gasspis, fast en modern, så jag vet inte om det påverkar hur länge brödet ska vara i ugnen?